[caption id="attachment_20883" align="alignnone" width="602"]Duitsland EK 2024 Voetbaltenues Duitsland EK 2024 Voetbaltenues[/caption]

Dit was de eerste knock-outwedstrijd van het huidige Europees Kampioenschap, maar meteen was er een grote verrassing: Italië, de regerend kampioen, was in een erbarmelijke staat tijdens de knock-outfase. Het hele team miste strijdvaardigheid, passie en inzet. Aan de andere kant behield Zwitserland de stabiliteit die ze in de groepsfase hadden laten zien. Ze begonnen sterk en onderdrukten Italië vanaf het begin, waarbij Freuler in de eerste helft de impasse doorbrak. Het schotverhouding in de eerste helft was verbazingwekkend: 10-1 in het voordeel van Zwitserland!

Goedkope EK 2024 Voetbaltenues Kopen, Als gastland van het Europees Kampioenschap ambieert Duitsland terug te keren naar de top, en na een relatief onbedreigde groepsfase en het zien van Italië's misstap, hebben ze zich volledig ingezet, zelfs tot 120% van hun capaciteit. In de eerste helft bestookten ze het Deense team met aanvallen, maar Kasper Schmeichel stopte hun pogingen met vijf uitstekende reddingen. Na een 2-0 overwinning op Denemarken heeft Duitsland zich veilig geplaatst voor de kwartfinales. Spanje lijkt hun volgende tegenstander te worden. Na twee teleurstellende Wereldbekers en een Europese Kampioenschap, keert Duitsland na 8 jaar terug naar de kwartfinales van een groot toernooi.

[caption id="attachment_20884" align="alignnone" width="658"]Duitsland Euro 2024 Voetbalshirts Duitsland Euro 2024 Voetbalshirts[/caption]

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de tweede helft. In de 49e minuut schoot Schöne in een drukte in het strafschopgebied van Denemarken, waarbij halfautomatische buitenspeltechnologie werd gebruikt om te bepalen of het wel of geen buitenspel was, wat een heet hangijzer was gezien de beeldkwaliteit, maar de scheidsrechter annuleerde toch het doelpunt van Denemarken. Dit werd na de wedstrijd een veelbesproken onderwerp, omdat slechts vier minuten later de VAR een handsbal van Denemarken in het strafschopgebied vaststelde, wat leidde tot een strafschop voor Duitsland die Havertz benutte en hen de voorsprong gaf.

[caption id="attachment_20885" align="alignnone" width="469"]Euro 2024 Duitsland Voetbalshirts Euro 2024 Duitsland Voetbalshirts[/caption]

Duitsland heeft in dit Europees Kampioenschap 3 overwinningen behaald in 4 wedstrijden, wat hun totale overwinningen in de laatste 12 toernooien evenaart. Tegelijkertijd heeft Duitsland al 10 doelpunten gescoord in dit toernooi, wat gelijk staat aan het record van het aantal doelpunten in één Europees Kampioenschap uit hun geschiedenis. Hoe dan ook, het Duitse voetbal heeft zich bevrijd van de schaduw van de afgelopen toernooien. Ze hebben zich al gekwalificeerd en kunnen nu uitkijken naar hun volgende tegenstander - als Spanje Georgië verslaat, wordt het een onvermijdelijke confrontatie.